Selamat mengunjungi ke Laman Blog Kami.. Kami amat mengalu-alukan kehadiran anda ke Laman Blog Kami...

Sunday, January 23, 2011

mengira...

Posted by [ Z U L I E ] 10:03 AM, under | No comments

Salam.. agak lama aku tak post something kat blog ni..entah la..xde rase nak bukak blog.. sbrnye agak lame nak tulis entry ni..entah kenapa tiba2 terlintas untuk menaip 'mengira' agaknya ade ape kaitan mengira ini yek..

mengira amat sinonim dengan matematik
mengira sbb fikirkan tentang duit...?? mengira sbb fikirkan assignment..proposal..??
mengira sbb fikirkan masa yang agak suntuk ini..??

mengira sbb cuti untuk raya cina ini semakin memanggil-manggil..??
mengira sbb praktikum yang ke-3 selama 3 bulan semakin dekat..??
mengira sbb nak masukkan barang2 kat umah sewa di balik pulau..??


adakah sbb mengira di atas???


walaupun pendek saja bicara hari ini..

tapi cukup la
moga2 segala urusan dipermudahkan

moga2 ditenangkan hati..
moga2 diberikan idea yang bagus2

moga2 tidak cepat rasa marah
i love you all so much......have a nice day..

Thursday, January 20, 2011

I love U more than my computer !!

Posted by [ S H A Z ] 4:45 PM, under | No comments

You installed the best in me,
Your picture is always in my background,
You clicked my heart gently,
Your love reset my life and deleted all the sadness in me,
You restored my kindness after I thought it was corrupted,
I'm always connected to you with more than 56 heart beat per second,
You hacked my brain and registered your name in it,
You are the only one that could navigate my feelings and explore my emotions at the same time,
You are the only one that can log into my heart and never log out,
You don't have to search for me, cause we are always linked to each others,
I see your name everywhere, my FrontPage, my homepage and all my software,
I scanned my life and found that I'm only infected by you,
You are the virus I'd never remove, and why should I do?
You formatted my life and added happiness to view,
Believe me it is true... ... ...
I love you more than my computer.


Saturday, January 8, 2011

MINGGU 1..2011

Posted by [ Z U L I E ] 8:55 PM, under | No comments

Salam..
dh seminggu dah berlalu bagi tahun 2011..cepat betul masa berlalu..rasa seperti baru balik ke penang ni...rupenye dah seminggu..
minggu 1 2011 ni..
banyak duit digunakan..untuk beli macam2...memang duit mengalir saperti air la..xpe la..
beli keperluan..
rasa seperti tidak sihat..dah la hampir 4 hari perut tak selesa..aish...bersabar~~
sekarang ni rasa panas...pening pun ade..so, sapu vicks je la..lagipun aku suke bau vicks..
moga hari2 mendatang ditempuhi dengan tenang..
setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya..
mahu berehat

Monday, January 3, 2011

new year..2011

Posted by [ Z U L I E ] 11:07 PM, under | 1 comment

salam...
salam 1 malaysia..salam new year rakan-rakan..tahun 2011 pembuka bicara kini..berlalu sudah tahun suka duka 2010..moga tahun 2011 ini lebih baik daripada tahun sebelum-sebelum ini..InsyaAllah..ku hanya memohon kepadaMu Ya Allah~~~

setelah hampir 2 bulan aku tidak menjenguk khabar blog ku ini..rindu sekali sebenarnya, tapi entah mengapa begitu liat untuk menaip atau menceritakan sesuatu perkara itu.. terdapat beberapa kesulitan yang kerap kali melanda

3.1.2011...jika masih sekolah, ini lah hari pertama ku melangkah ke sekolah untuk memulakan sesi sekolah yang baru..fresh..tapi, aku kini bukan berada di sekolah, tapi aku sudah melangkah masuk semester baru iaitu sem 7..kalau dicampur dengan masa foundation, maksudnya sudah semester 10..wow,angka yang besar!lagaknya seperti belajar untuk menjadi doktor..tapi bukan lah doktor seperti yang ku impikan selama ini...aku kini bakal guru..yang akan melangkah mengajar murid-murid untuk praktikum ke-3..selama 3 bulan..semuanya sekolah yang berlainan dan latar belakang sekolah yang mempunyai ceritanya yang tersendiri..ku hanya berharap dan berdoa segala urusanku dipermudahkan dan dapat menempuh segala cabaran dengan penuh kesabaran dan cekal..InsyaAllah..

3.1.2011...bertemu dengan rakan-rakan kelas dan kursus..sembang-sembang itu memang pasti..kuliah pertama bermula dengan baik..walaupun kini kehilangan seorang sahabat, namun kami akan menyambungnya..Al-Fatihah buat sahabat kami..Allahyarham Ahmad Abdillah Hafiz..moga aman di sana~

sekarang sudah tiada apa yang mahu dicoret lagi..aku sudah letih...masih letih...
Tapi, aku gembira hari ini..seronok...moga apa yang diimpikan akan tercapai..InsyaAllah..
"Walau apa pun, bersederhanalah...."...Moga kita semua tenang hati + dipermudahkan urusan..

Moga perjalanan hidupku dipermudahkan...
Jika ada tersalah apa-apa, maafkan la aku...aku hanya insan biasa~~wassalam

Related Posts with Thumbnails

Tags

Blog Archive

Archive