Selamat mengunjungi ke Laman Blog Kami.. Kami amat mengalu-alukan kehadiran anda ke Laman Blog Kami...

Wednesday, October 27, 2010

BBQ dan mandi-manda 26/10

Posted by [ Z U L I E ] 7:35 PM, under | 3 comments


here we are!! welcome to pantai merdeka..

Salam..
sebenarnya nak post semalam..tapi, semakin aku sangat letih.*sumpah, mmg letih!terdampar di katil terus~~
sekarang ni pun masih malas, tapi gagahkan diri juga..*clap your hands....

tempat destinasi: Kedah ( pantai merdeka, sg.petani, tupah ) tarikh: 26/10/2010 anggota yang terlibat: zulie( aku ), akok ana, esya, fatin, fuad, diya, azurin, fadhli, ikhram, 2 kawan esya dan adik esya

gambar-gambar di bawah sudah cukup untuk menceritakan segalanya~~~enjoy it!


sebelum bergerak..di rumah esya ( sg.petani )


sangat suka akan pemandangan bendang ini!!love it..


kami di pantai merdeka


ingat nak naik bot ke tanjung dawai..tapi x jadi...


bbq..bersemangat nak nyalakan api..


dah nak balik


mandi-manda di tupah


peace!!

terima kasih kawan-kawan..

Monday, October 25, 2010

lazy..kemalasan

Posted by [ Z U L I E ] 12:10 AM, under | 3 comments

Salam..
kenape la aku ni rasa sangat malas..minggu ni la yang paling banyak tidur..banyak betul mase untuk tidur..asyik baca novel je...aduh, dah start dah...

macam mane ni..exam bukan je lambat lg..dah nak dekat la zulie!!!bangun la! wake up...tak kan la nak tidur je....BANGUN!!

Tapi, alhamdulillah aku dapat tidur dengan nyenyak berbanding dulu..nikmat wei tidur ni..hehe=)


Tapi, masalh sekarang ni..rasa sangat malas..buku pun malas nak bukak..kalau novel, memang laju..bape jam pun sanggup membaca...haha..


Teringin nak main bowling..lame dah tak main..ingat masa ramai2 main bowling...
kelakar pun ade.. takpe, ade masa..dapat la main zulie..sekarang ni, xyah cakap pasal bowling..sekarang ni, ko kene rajinkan diri baca buku!!!

aduh, bila kemalasan melanda diri ni, memang malas ya amat..


Di kesempatan ni, aku nk ucapkan selamat hari lahir yang ke-22 kepada roomate @ satu kelas dengan aku..dah 4 tahun lebih dah..lame tu..


HAPPY BIRTHDAY SEOW LEE FERN..May God bless you..happy always


Hope jadi rajin..dah tak malas..ambil masa gak..InsyaAllah boleh!

Tuesday, October 19, 2010

Kawan-kawan...

Posted by [ Z U L I E ] 12:56 PM, under | No comments


Salam..
kawan?

ape maksud kawan?

friendship?apakah maksudnye..
cuba baca betul-betul kenyataan di atas ini..aku suka!


Gambar bersama kawan-kawan..
sudah 4 tahun lebih berkawan dan sekelas bersama..



masa persatuan Sains..di taman negara Pulau Pinang


gali-gali..cari ape entah..


masa dalam kelas B3..


masa microteaching Ms Chong..


6 sned 1

18 pelajar semuanya untuk SNED 1..tak ramai..

perempuan: aisyatul nur, farhana, nadiya, noor ashyfida, norizma harliana, nurul fariezza, nurul fatin, seow lee fern, zuliyana

lelaki: azurin, hanis safwan, helmyzi, fuad, fadhli, ikhram, faiz, jailani, amir

kegemaran!

Posted by [ Z U L I E ] 11:47 AM, under | No comments


Salam pembuka bicara..
kelas habis awal..seperti biasa..biasakah?
kebanyakan orang atau kawan suka menjadikan blog ini sebagai satu coretana harian atau diari tentang apa yang dia lakukan..aku juga suka begitu..tapi, sekarang aku sudah kurang bercerita di lama blog..cuma jika ada kelapangan aku akan mencoretkan sesuatu walaupun sikit..bercerita tentang kegemaran, menulis blog untuk coretan harian juga salah satu kegemaran..entah kenapa sekarang aku lebih sukakan memendam apa yang dirasa, tersenyum sendiri tatkala teringatkan akan sesuatu..=)

Anda suka MAKAN??kalau la aku suruh sesiapa yang suka makan angkat tangan di depan ku kini, pasti ramai yang mengangkat tangan mereka atau mungkin ada yang mahu angkat tangan, tapi berasa malu kerana takut digelar kuat makan...betul ke?ada ke orang seperti itu...aku tak kisah la apa pandangan orang atau pendapat orang..aku akna mula-mula sekali angkat tangan mengatakan aku suka makan..memang tak aku nafikan, aku berasa senang hati dan gembira bila makan, lebih-lebih lagi bila makanan itu dimasak oleh mak tersayang aku atau orang yang aku sayang yang berada di samping aku..pasti tersenyum sampai ke telinga..salah satu buah yang aku suka makna begitu sahaja ialah buah pisang..PISANG EMAS..sangat suka..pisang emas yang aku beli..bukti diambil di dalam bilik..

aku baru je beli pisang emas tadi..memang melepaskan rindulah orang kata..akhirnya dpaat makan pisang emas..aku beli sesikat je..lagi satu, makan pisnag ini elok untuk sistem pencernaan..tiba-tiba, teringat aku akan kisah seorang hamba Allah ini:

Ada seorang perempuan ini memang lincah...dia memakai tudung..dan sekolah yang dia pergi itu sekolah asrama dan mesti pakai 2 jarum untuk tudung berwarna putih..biasa lah, kebiasaannya, pelajar perempuan akan mengepit kedua-dua jarum itu di mulut sementara mereka membetulkan lipatan tudung yang dipakai..entah macam mana benda nak jadi pada hari tersebut, jarum tersebut termasuk dalam mulut dan seterusnya badan la..cuma bayangkan apa perasan anda jika anda di tempat dia?cuak kan..selepas itu, dibawa ke hospital..doktor bagi ubat yang mujarab sekali untuk dia makan bagi keluarkan jarum itu..Cuba TEKA!!!doktor bagi makan pisang setiap hari..so, pisang kan pelawas..so, faham-faham je lah apa yang terjadi..selamat la perempuan tersebut dan jarum itu...hehe..tercuit hati bila teringatkan kisah ini..

Memang kadang-kadang kita tak sangka sesuatu ini akan terjadi..di luar jangkaan kita..kita pun bukannya dapat meramal apa yanga kan terjadi..

Kesimpulannya, hati-hatilah...

Kegemaran atau apa yang kita suka menjadi pengubat dan penawar di kala luka dan duka..tapi, kita kena gembirakan hati..=)

senyum selalu ok!

Alamak, meleret la pulak pa yang aku tulis ini, pada hal niat hanya cuma nak bagitahu yang aku sukakan pisang emas..hehe..PEACE!

minat lame, tp terasa excited!

Posted by [ Z U L I E ] 1:20 AM, under | No comments

salam
aku rasa gembira
sebenarnya dah lama dh aku meminati nk lakukan something ni..sangat lama..dari sekolah menengah..harap2 dpt memberanikan diri..mencuba drpd menjinak-jinakkan diri..manakan tahu, akan berkembang nanti..rahsia dahulu..mungkin mengambil masa yang lama..cuba untuk mengumpul..belajar dahulu..mungkin bukan sekarang, tapi SUATU hari nanti...InsyaAllah.

Gembira hati, hanya Tuhan yang tahu..mungkin aku tiada bakat, tapi apa salahnya jika kita mencuba..tiada salah..usaha itu penting kalau tak tidak adalah kata-kata hikmat ' Usaha itu tangga kejayaan'..Bila aku bermonolog sendiri, tercuit hati~~..bila tersenyum, senang hatiku rasa..

Memang aku akui, aku meminati sesuatu ini..tetapi menjadi lebih berkobar-kobar semangatku seperti api yang marak dibakar..ceh, hiperbola la pulak.sebenarnya, benda ini tercetus baru je sebentar tadi..
ok, la..malam sudah semakin lewat..kalau di kampung, hanya kedengaran cengkerik menghiasi malam yang indah, namun di bilikku tika ini, hanya kedengaran bunyi kipas yang berpusing. Maklum la, kipas masih baru..putih bersih lagi...Oh, tiba-tiba perasaan ke arah KAMPUNG menggamitku..nak balik!
sekian
Selamat malam
Guten nacht
Good night

Wednesday, October 6, 2010

entry baru?

Posted by [ Z U L I E ] 7:23 PM, under | No comments

Assalamualaikum..
ENTRY BARU?ade ke entry baru..sebenarnye aku xtau nak letak tajuk ape..so, entry baru ok gak..=)sudah lame aku tak menjenguk laman blog aku ni..memang la..bygkan dr puasa dulu je..pastu x log in langsung..nak kata bz,bz la jugak..tp still ade masa..cuma tak tahu entah kenap tidak terasa mahu menglog inkan diri ke lamn blog ini..

Sebenarnya macam-macam berlaku sepanjang aku tidak menulis apa2 pada blog ini..memang banyak..I gained new experiences too..a lots..I learned something new that I never expected.Let me keep it inside myself..This semester quite busy actually..always sleep late..stay up??i still dont know whether I stayed up for almost every night for what..is it weird??not so..previously, I was quite difficult to sleep late, normally my friends will not ask me to stay up with them together because I slept early..if I stayed up, only 15 minutes..haha..so,better I sleep,right?But, now...dah berubah la..aiyo!!But, I always want to sleep early and wake up early..

Hope after this I can do it..maybe I cannot do immediately..but, slowly..

Ok, I want to bersiap2..after this, I have English class..8-10pm..Hope I can concentrate..and get somenthing..and improve my English languange..I hope so~~~see you again..

Hope we can do good changes..let's pray together

Related Posts with Thumbnails

Tags

Blog Archive

Archive