Selamat mengunjungi ke Laman Blog Kami.. Kami amat mengalu-alukan kehadiran anda ke Laman Blog Kami...

Friday, November 12, 2010

lirik lagu~~saje2

Posted by [ Z U L I E ] 12:26 PM, under | No comments

Salam..
malasnya nak baca buku..
badan dh sakit coz asik mengemas je
jom, layan lagu..lirik lagu je pun..Hayati liriknya~~

Lestari

Cinta Itu Ketawa Dan Airmata

Ketawa dan airmata
Itu sebenarnya cinta
Kalau kau sedih pasti ku rasa
Begitu sebaliknya

Ku senang engkau cemburu
Itu tanda kau sayangiku
Baru kau takut kehilanganku
Begitu juga aku

Ku juga suka bila kau curiga
Itu mengajarku erti setia
Apa pun sikapmu aku terima
Asalkan ada kebaikan
Walaupun sering kau ku tinggalkan
Itu tiada bermakna
Kau ku abaikan

Memang sesekali sikapmu
Membuat aku jemu
Hingga kau takku pedulikan
Untuk menyedarkan

Belum pernah ada cinta
Di dalam kehidupan manusia
Sepanjang masa bahagia
Tanpa air mata...

Selamat study kepada yang study itu~~tinggal lagi bape ari je dok penang..nnt balik ke kg halaman~~~Good luck in your exam and your future undertaking

Thursday, November 11, 2010

no exam...packing day

Posted by [ Z U L I E ] 12:52 PM, under | No comments

Assalamualaikum
No exam paper today..so,say HOORAY for this week..i like
but have to do revision la
actually, i still have 1 paper for the exam
15/11/2010
but, now I only want to pack all my stuffs..a lots you know
sometimes, so lazy to pack..
sometimes, so kind and hardworking to pack the stuffs
Today, I am hardworking

books and folios..a lots

pack all the folios, books..got so many..huhu,
just imagine, almost 4 years and half years I lived in Penang..
so, the stuffs become increases time to time..
sakit dah pinggang ni dok packing packing ni..
at this time, i'm so hungry
really want to eat
ok, i want to take a rest first..so tired even I slept a lots..hahaha

Wednesday, November 10, 2010

Bila tarikh itu tiba...

Posted by [ Z U L I E ] 9:41 PM, under | No comments

Salam
baru je menjamah makanan..alhamdulillah, sudah kenyang
orang lain selalunya x makan nasi bl dh lepas kol 7pm
aku balun je..kol 11pm pun leh makan lagi..hehe
aku sgt suke makan
nak tengok aku hepi..mase paling tepat ialah waktu makan..
yup..MAKAN
bila tarikh itu tiba..eh,ape ni??
aku sudah 22 tahun 1 hari..
selamat hari lahir kepada diriku yang diberi nama ZULIYANA BT HASSAN
harap hari-hari yang mendatang ini bakal membawa 1001 makna dalam kamus kehidupanku
bila tarikh itu tiba, 9 November
bertalu2 panggilan dari adik-beradikku..pasti akan menyebut 'Selamat hari jadi'
thanks so much...nnt kita jumpe ok..mggu dpn..xsabar
bila tarikh itu tiba
pasti exam menjadi hadiah terbaik dan terbesar untukku
Alhamdulillah, 2 papers sudah selamat ku jawab
hanya tinggal 1 paper lagi..15/11/2010..2.30 hingga 5pm
moga dipermudahkan segala urusan

p/s: Selamat bersengkang masa kawan2 ku yang akan jawab exam nant
All the best, be the best among the best

Saturday, November 6, 2010

sudah semakin hampir..

Posted by [ Z U L I E ] 7:45 PM, under | No comments

Salam..
sudah semakin hampir..

apakah??siapakah??wah..banyak btol pertanyaan...diam!!

exam la yang dh semakin hampir..
hari tu macam rilex2..sekarang sudah menggeletar+menggigil..haha..rilex zulie..
sebenarnya kira something..
mmg exam, tp ade satu yang bermakna gak..*senyap-senyap.
orang tahukah?entah la..biar la..*aku ni mudah ingat pasal orang lain,tp xtau la kalau orang lain berfikiran macam aku..xkesah la..

eh, skrg ni cakap pasal exam la ye la, bila tu examnya???

9hb November 2010 - Evaluation In Science Teaching ( 8.30-11.00am) 10hb November 2010- Management of the Science Laboratory and Resources
( 8.30-11.00am)

15hb November 2010- English Language Teaching Methodology for Young
Learner
( 2.30-5.00pm)

Tingkatkan semangat..anda pasti boleh
Ya Allah, bukakan la pintu hatiku, terangkan la hatiku..ku harap ku mudah mengingati segala yang aku belajar dan apa yang aku pelajari..Amin

Selamat berjaya semua!

Thursday, November 4, 2010

Jom naik basikal roda tiga!!

Posted by [ Z U L I E ] 10:30 PM, under | 3 comments

Salam pembuka bicara..
huh, letih!Lega perut dah kenyang~~suke hati, kalau x, alahai...lapar je
entry for today is 'Jom naik basikal roda tiga'


Jangan ade yang silap..nanti ade yang ingat nak naik basikal budak2 yang ade roda 3 tu..ye la, budak baru belajar..jangan la terus bagi basikal besar2..alahai, comelnye kan bile tgk budak2 bawak basikal roda tiga..dah la basikal colourful..aku dulu pun ade 1..warne pink lagi tu..

Eh, bukan nak cite pasal basikal budak2 la!!!aiyo! ni pasal trishaw..atau basikal roda tiga..atau, alah beca la... sape pernah naik beca!!angkat tangan..mengaku cepat..coz aku ni ingat2 lupa sama ada aku pernah naik beca atau x..kalau beca yg pameran itu pernah la..yg pak cik bw jalan2 x berapa ingat pernah atau x..hehe..*simptom2 lupa mula datang bila nak dekat pekse..aish..kene hindari ni

arini dpaat bergambar dengan beca je..
lain kali la naik..nak naik jugak!x kira... mcm baru sampai penang.padahal dah 4 tahun setengah kat tanjung ni tibe2 arini rase nk bergamna ngn beca hiasan kt bahagian bawah prangin mall sebelum ni xde rs pn nk amik gamba..

jd, ini lah hasilnya~~~Tadaa~~~~

peace mesti ada~~

jom kita naik!

Limau Madu Manis

Posted by [ S H A Z ] 1:42 AM, under | No comments

sape yg x suka limau? hehe..topik kali ni pasal limau..nape limau? suka ati aku la nak letak apa pun..haha..
kali ni aku nak cite sket pasal limau made in china..



Langkah pertama
Pilih buah limau yang korang nampak cam nak busuk tu..lg elok kalo korang jumpa yg dah berkulat kulitnya..



Langkah kedua
Ambil sebuah botol kecil mengandungi serbuk merah, dituangkan ke dalam periuk mengandungi cecair berminyak yang tidak berwarna untuk dicampurkan. Apekebenda serbuk merah dan cecair berminyak ni? Jawapannya ialah pigment (serbuk merah) dan paraffin (cecair berminyak). Banyak terdapat dlm makmal kimia. Korang googling la dlm internet kalo nak tau lebih lanjut.



Langkah ketiga
Masa untuk warnakan limau. Limau yang busuk tadi dimasukkan dalam campuran tersebut. Pastikan limau dikacau semasa mewarna supaya limau dapat diwarnakan dengan sekata dan sempurna..



Langkah keempat
Keringkan limau korang secukupnya. bila dah confirm kering, korang akan dapat hasil seperti gambar di bawah. Limau yang buruk berubah jadi lawa. Konon2 limau segar la ni. Hasilnya, warna limau begitu menyerlah skali kelimauannye, kilat cam guna polish kete je, n gerenti korang tertarik nak beli kat market..huahuahua


BARI-BARI (BABI BIRI-BIRI)

Posted by [ S H A Z ] 12:45 AM, under | 2 comments

 yup, ni la kenyataan..bari-bari atau lebih dikenali babi mangalitsa ni berasal dari Austria dan Hungaria..babi ni mempunyai bulu cam biri-biri (baa baa blacksheep) tp hakikatnya bulu babi..jadi hukumnya HARAM la sebab memang babi..cuma nak bg peringatan sket pada diri sendiri n juga pembaca, kalo beli baju panas daripada bulu biri-biri tu hati-hati sket, ntah2 bulu babi mangalitsa..huhu


ni gambar babi tersebut..tol kan aku cakap




Wednesday, November 3, 2010

senyum

Posted by [ Z U L I E ] 9:29 PM, under | No comments

Salam
enty aku hari ni..'senyum'

mesti korang pn suke tgk org 'senyum'...
cantik!..girang gembira dengan tawanya..

lagipun, senyum itu sedekah

xperlu bayar 1 sen pun..

so, senyum ok!

Tuesday, November 2, 2010

mode: don't know

Posted by [ Z U L I E ] 12:46 PM, under | 2 comments

Salam..
exam semakin hampir..memang hampir..*aku x tipu! tapi, lagi dekat exam, lagi la aku kuat tgk cte drama korea, baca novel online, lagi 1 lagi la banyak tidur..aish, ape nak jadi ni zulie..

banyak kan tulisan kat buku ini..tu yg jadi malas nk study..kalo ade gamba kartoon, ok gak..*ahaks

kalau la boleh tekun seperti di atas..harap dapat menjadi tekun..sebab aku ni bukan rajin sgt..malas gak..baca novel memang rajin..hehe
gambar di atas: aku ( zulie )_akok ana_diya

tapi, kalo bagi novel, aku x kesah..makan lambat ckit pun xpe..sbb aku memang suke membaca *harap maklum, membaca novel ok!..kalo dulu membaca novel yang tebal2.skrg disebabkan ketiadaan novel, jadi aku amik langkah membaca novel secara online..best gak..kalo orang lain maybe xtahan sbb kene sengkang mata membaca tulisan kecik2 kt laptop mereka..tp, aku tahan walaupun smpi lewat pagi!!bagus x??haha

*begitu harap dapat menjadi rajin..ok la, perut pun dah lapar.
saya kuat makan..memang sangat suka makan!gembira..

Related Posts with Thumbnails

Tags

Blog Archive

Archive