Selamat mengunjungi ke Laman Blog Kami.. Kami amat mengalu-alukan kehadiran anda ke Laman Blog Kami...

Sunday, May 30, 2010

lamenye x tulis dlm blog

Posted by [ Z U L I E ] 6:04 PM, under | No comments

Salam..
Lame btol sy x tulis something dlm blog..
nak bagi tau ni..exam dh abis 27/5/2010 yg lalu..
27/5...akan sy ingat smpi bila2
pas exam, jalan2..
roomate lak xde..g jalan2 genting..
tinggal la sendirian
dan semakin sendirian...*terima je
sdr x sdr duit mengalir macam air..
cepat btol berkurang
x kisah la semua itu..eh,kisah gak sbnrnye..
tiket balik kl dh beli...pastu terus balik pahang
tiket 2/6/2010..
lagi 3 hari je nak balik..xkemas2 barang n bilik lagi..dh la banyak barang
dalam 2 3 hari ni macam2 perkara yang berlaku..
apa2 pun sy ingin katakan kenali diri anda
jangan sesekali berjalan seorang diri..bahaya..sbb kita xtau bahaya yang datang kepada kita..especially girl..utk peringatan diri sendiri dan anda semua..
ye la,macam2 dh berlaku..bukan semua orang baik

Wednesday, May 19, 2010

esok EXAM EDU3106

Posted by [ Z U L I E ] 10:27 PM, under | No comments

Salam..
Ambil kesempatan untuk mencoretkan something kat blog ni memandangkan esok exam
esok exam first sem ni
tadi, baru abis tgk cite IP MAN 2 ..best..terharu..macam2 la..
xkan la nak study memanjang..kena rilex2 jugak
ok la..ni pasal exam esok

EXAM : EDU 3106 ( BUDAYA DAN PEMBELAJARAN )
MASA : 2.30PM - 5.00PM
TEMPAT: BLOK MUHIBBAH


semogo berjaya kawan2 ku dan my special one..
good luck, all the best
do the best among the best
wish me luck k..

Tuesday, May 18, 2010

Exam mood

Posted by [ Z U L I E ] 9:26 PM, under | No comments

ini lah saya di kala exam semakin hampir..tapi,perlu juga berehat + bersukaria..rilex..
cak!!PEACE..wish me luck k...for my friends: GOOD LUCK EXAM..DO THE BEST

Exam dah semakin hampir
semakin
terasa bahangnya..namun, Zulie ( diri saya ) masih lagi duduk mengelamun seperti tiada apa yang berlaku..
Ya Allah, Berikan lah aku kekuatan..bukakan lah pintu hatiku..permudahkan lah urusanku..tenangkan lah fikiranku...

hari ni baru lah saya ke library untuk study..
tapi sekejap je..
walaupun sekejap, tapi at least ade gak la yang masuk dalam kepala ni..
risau gak kalau tak baca apa2..mustahil dapat jawab tanpa usaha..

lain orang lain caranya study..
ada yang suka study berkumpulan ramai2..ade yang suke dalam 2 atau 3 orang..ada juga yang study seorang2..


baru je melangkah keluar dari library..nak g makan..lapar...simple je ke library..haha..pakai selipar je.sempoi

Friday, May 14, 2010

Geramnya!!!..sabar

Posted by [ Z U L I E ] 7:30 PM, under | No comments

Assalamulaikum~~
pembuka bicara dengan senyuman..
nak luahkan perasaan..
saya geram betul hari ni..
eeee...GERAM
tp xperlu lah saya ceritakan apa yang saya geramkan di sini cukup la sekadar ini sahaja
tp, saya ada cara macam mane nak kurangkan geram..
saya edit gambar2
terus jadi seronok
lantas, senyuman terukir di bibir~~=)

gambar masa saja jalan2..mcm baru dtg penang je..padahal dh 4 tahun kat penang.hehe


kenangan semasa jadi guru praktikum..sweet memory


jom...kita ke padang!!korek..cari batang paip..mesti korangs emua x penah buat..tp, we did it!!


semasa g muzium / galeri tuanku fauziah, USM..ada pameran Sains masa tu


gambar ni masa tahun 2008..jumpa Affy..g rumah sewa affy..g makan kat jusco kepong~~THANKS affy..sayang kamu~~
rindu, lame x jumpa

Sunday, May 9, 2010

gegaran di prangin, penang

Posted by [ Z U L I E ] 9:01 PM, under | No comments

Mencemaskan sedikit hari ni..bukan sedikit
hari ni prangin complex. penang
saje jalan2
sampai2 terus g tingkat atas, tingkat 5 nak g makan
ms tu dlm kol 1.50pm
banyak pilihan lauk..lauk kegemaran saya pun ade
tengah best2 amik lauk, tiba-tiba saya rase macam pening
tp x macam pening..
tengok2 lauk pauk bergoyang2
risau gak
nak jalan pun macam x betul
pastu saya letak makanan
rupenye memang gegaran betul2
apa lagi..
saya terus berlari ke arah escalator memandangkan lif x boleh guna
makanan saya tinggal macam itu je
nyawa lagi penting
bergegar agak kuat
memamng terasa la
daha la bangunan tu tinggi..bersebelahan ngn bangunan komtar
masa nak turun pun kene berpusu2
ramai orang
mmg cemas la
ada yang main tolak je
biasa la, bila dh jd something yg di luar jangkaan, begini lah jadinya
lega la saya selamat keluar dari bangunan prangin tu
tengok2 penuh orang kat luar bangunan..
tp alhamdulillah aku selamat sampai ke maktab
ble sampai maktab, roomate bgtau yg kt hostel pn ade terasa gegaran
ada kwn yg g jalan2 kt queensbay pun terasa juga
jadi, saya pun surf internet
rupenye ade gempa bumi kat sumatera utara, 7.1 skala ritcher..
moral di sini..JANGAN PERGI TEMPAT TINGGI..
hehhe

Friday, May 7, 2010

Jimat cermat

Posted by [ Z U L I E ] 9:36 PM, under | No comments

Adakah anda seorang yang berjimat cermat??
saya?? xtau la nak kata apa kategori saya sebenarnya
tapi saya ade kenal dengan beberapa orang yang berjimat cermat
mmg betol la, kbnykan orang yg berjimat cermat ni banyak duit


macam mane nak berjimat cermat??
jom kita fikirkan macamne nak bagi duit kita xla mengalir macam air
-beli apa yang penting je
-kalo nk g shopping ke, tulis note..
so beli apa yg ade kt note tu je!ok..

-simpan awal separuh drpd duit yg kita ada..boleh ke??sabar je la..
-jangan simpan semua duit yang kita ada dalam wallet or purse../ sorok2 wang kertas anda pastinya ratu sorok..hehe

sebenarnya saya ni pn xde la buat macam kat atas ni
tapi teringin gak nk wat
tp, hati ni mengatakan..............................speechless
susah la bila dh g tesco, prangin dll..pasti ada benda yang dibeli walaupun xpernah terfikir pun nak beli
kadang2 x penting pun
tp, nak jugak beli
pantang nampak!
susah jugak
bukan itu je, top up hp pn banyak
cepat sgt abis kredit
pantang ade kredit, mest call sebab sy x suka msg, lambat...call lg cepat lagi puas

walau ape pun..saya nak nasihatkan anda di luar sana berjimat la
nescaya masa depan dan kehidupan anda akan terjamin

sama-sama kita banteras sikap BOROS...

Pusat Kegiatan Guru ( PKG )

Posted by [ Z U L I E ] 5:59 PM, under | No comments

Pusat kegiatan guru ( pkg )
pernahkah anda mendengar ttg pkg??
saya pasti ada di kalangan kita yang x pernah dgr ttg pkg
saya pernah pergi pkg masa darjah 6 dahulu
still teringat lagi
pkg yang terletak di SK Batu Talam, 27600 Raub, Pahang
kecik je pkg tu
tp hari ni saya bukan nak cerita psl pkg yg saya pergi mase kecik tu
tp saya nak cerita pkg yang baru je saya pergi tadi bersama ngn pelajar kelas 5 sned 1 dan 5 sned 2
ade 2 pensyarah pengiring
pkg tu terletak di SK Sungai Gelugor, Pulau Pinang
x jauh pn dr maktab
x sampai 5 minit pun
tadi naik bas
taklimat bersama pegawai pkg iaitu : En Azman b Mahmood
taklimat bersama 1 jam
satu dpt 1 input iaitu guru yg bertanggungjawab terhadap perpustakaan dinamakan guru perpustakaan dan media
ada 3 objektif PKG yang dpt saya kongsi:
-meningkatkan pengetahuan dan kemahiran guru-guru dalam penggunaan peralatan dan bahan teknologi pendidikan.
-meningkatkan keberkesanan pengurusan dan penggunaan pusat sumber sekolah.
-membantu dalam penghasilan bahan sumber p & p untuk sekolah.

di bawah adalah beberapa gambar yang dapat saya kongsi bersama:
bersama shimah..yang saya panggil puan..hahha..jangan marah puan!


tuan punya badan punya gambar mesti la ada..zulie( saya )


bersama ida..sama bersama biru


bersama atiqah..di tangga


itu je untuk hari ni..nanti kita berjumpa lagi
see ya!





Tuesday, May 4, 2010

seronok..edit gambar

Posted by [ Z U L I E ] 11:33 PM, under | No comments

inilah intro saya pada malam yang indah ini..tengah boring ni..kerja banyak..tapi beranggapan seperti tak ada kerja..

fun..gembira..seronok
apakah yang anda dapat gambarkan bila anda mengedit gambar2 yang anda suka..
mana lah tahu anda seorang yang jenis suka mengedit gamba anda dan orang yang tersayang
maksud saya orang tersayang di sini ialah mak ayah, adik beradik, *someone special ( tersenyum sendirian ), rakan-rakan dll..
lain orang lain caranya mengkategorikan orang yang tersayang dalam diari hidup mereka
sebelum ni, saya tak tahu pasal edit gambar
rasa sangat kagum melihat hasil kerja gambar yang diedit oleh kawan
rasa seperti..**wah, terernya dia!!!
tergelak pun ada bila teringatkan kenangan tersebut
rupa-rupanya bukannya susah untuk mengedit gambar yang pantas, cepat dan berkualiti
apa yang cakapkan sekarang ni bukan la edit seperti orang yang pro..yang betul2 tahu pasal edit gambar
tetapi untuk golongan yang seperti saya yang kurang cekap mengenainya
sekarang saya gunakan *PHOTOSCAPE..
pada sesiapa yang tak pernah cuba, cuba lah..
senang je
nak download pun senang
taip je photoscape..
kemudian, anda download..

seronok
puas

gembira

ye la, kita sendiri mengedit gambar yang kita suka
ingatlah bahawa..*jika orang lain boleh membuat sesuatu, maka kita pasti boleh* yakin itu penting!!

saya nak kongsi gambar yang saya edit..
tapi peringatan, ini bukan dari photoscape..hehe
seronoknya edit gambar bila ada masa terluang

ini lah saya..di kala ala klasik..
macam buku sejarah zaman dulu-dulu..heheh


saya sangat suka gambar ini..kalau gambar lelaki tu boleh tukar kan lagi best..haha
zulie..zulie..tapi, yang penting saya suka!



Related Posts with Thumbnails

Tags

Blog Archive

Archive