Selamat mengunjungi ke Laman Blog Kami.. Kami amat mengalu-alukan kehadiran anda ke Laman Blog Kami...

Friday, September 18, 2009

lepak kat JPJ Seberang Jaya

Posted by [ Z U L I E ] 1:14 PM, under | No comments

Ingatkan lepas kerja br abg aku amik aku kt maktab..Rupenye kol 12 die dh amik aku..Hehe..betul2 di luar jangkaan.Dah la dgn x abis kemas lg..tp,aku bukannye bawak byk sgt brg..aku bawa balik printer Epson yg lama ngn ink..saja nk tinggal kt umah..sbb aku dh ade 1 printer HP kt bilik...dapat gak mengurangkan brg kt bilik aku..=p.Dari maktab aku ke JPJ Seberang Jaya ni xlah jauh sgt..lega la x jam...Abang aku suruh aku lepak kt surau perempuan je.Ye la,hari ni kan hari Jumaat.So,die nk g masjid tok sembahyang Jumaat.Legalah aku ade laptop n broadband.ape lagi,surf la sambil dgr lagu raya..Masyuk!!!ble aku msk surau ni tadi,gelap je..rupenye ade 2 org perempuan tgh sedap tidur..aku pn tgkap la gamba diorg..tp gelap la gamba coz x guna flash.nanti terjaga la plak diorg..Dah la tangkap x minta kebenaran..hahah..memang la diorg tidur sebab ade aircond..mmg x sedar diri la..Ble abg aku abis kerja kol 5 nanti br ktorg gerak balik ke Pahang.kakak aku, Sue dah nk sampai umah.Yang lain akan sampai malam ni termasuk la ktorg dr Penag.Abg sulong aku balik esok pagi..Meriah la raya kali ni smua org ade...

Dua org yg tengah nyenyak tdo..Aku edit guna hp je..terang la ckit

arini balik pahang!!!

Posted by [ Z U L I E ] 1:40 AM, under | 1 comment


jeruk dr penang tok semua..heheh..bakal dibawa ke pahang


Akhirnye..selepas beberapa hari menunggu.Aku balik arini..tp malam la...Hostel Pala ni pn dh sunyi..semua org dh balik..Roomate aku pn dh nk balik bahau,Negeri Sembilan nnt..kol 1.30pm..huhu..sabar Zulie..Ni lah first time aku balik pahang naik kereta.kalau x aku mst balik bas or kereta api..lega la abg aku dapat kerja kt Seberang jaya, Pulau Pinang..walaupun die kt seberang n aku kat pulau..xpe la.as long as ade gak adik beradik kt penang.Aku balik pas abg aku abis keje kol 5..Harap2 x jam sgt..huuh..boleh ke x jam???mustahil gak..aku ni pulak x packing abis lagi..macam mane???nnt ktorg buka puasa kt dalam kereta je la..Harap selamat sampai ke Raub, pahang yang tercinta.muah

guess who???hehe

Posted by [ Z U L I E ] 1:20 AM, under | No comments

aku..peace!!


we...together


thanks


Esok dia dh balik...ke Kedah..aku masih lagi di maktab ketika itu..xpe la,hope dia selamat sampai ke tempat yang ditujui..amin..aku ni tgh packing brg sikit2..byk nk bawa balik..raya sakan..aku sertakan gambar kami..together..

facebook je...

Posted by [ Z U L I E ] 12:51 AM, under | No comments


contoh facebook aku ( zuliyana hassan )


Dulu, orang ramai cbuk demam friendster, hi5, myspace...skrg ni orang ramai aktif ngan facebook..termasuk la aku...cari je www.facebook.com...ape lagi join la..banyak kwn yg kte dpt..boleh tau info or gambar2 terbaru kawan..ade juga yang join facebook sebab nk main game mcm poker dll..aku ni biase je ngan facebook..suka gak tengok gambar kwn2...klu nak tengok facebook aku,taip la emel aku ni: zuliyana_88@yahoo.co.uk

gambar bersama kwn2 aku

Posted by [ Z U L I E ] 12:11 AM, under | No comments


gambar bersama mase sambut bufday kat tepi pantai......hawaii




Gambar di War museum


Masa Bina Insan Guru di Batu Kurau, Perak

Macam2 aktiviti silakukan bersama.Sejak masuk IPGM Kampus Pulau Pinang ni,mcm2 tempat dh pergi..ada pergi Langkawi...duduk kt Beringin beach Resort.Menarik bila aktiviti dilakukan bersama.

Thursday, September 17, 2009

dragon fruit rumah aku....yummi

Posted by [ Z U L I E ] 11:33 PM, under | No comments


nk kongsi buah durian yg abah aku tanam...hasilnya membanggakan...sedap n lazat..yummi




buah dragon fruit yg dh masak..bakal dipetik




inilah poko dragon fruit yg abah aku tanam....sayur-sayuran pun ade kt rumah aku..



Tgh nk raya ni,tbe2 aku terfikirkan dragon fruit...korang suke ke makan dragon fruit?atau lebih dikenali dgn buah naga..Dulu, aku x suka mkn dragon fruit..tp,skrg ni aku dh mula suka mkn dragon fruit...salah satunye sbb my sweet person ajar aku mkn...hehhe...mula2 susah gak,tp dh lama2..sdp buah naga ni!!!Rumah aku pn ade pokok buah naga ni..abah aku yg tanam...menjadi..walaupun ambil mase bertahun nk masak..hahah...as long as berbuah la dragon fruit tu...ade gak hasilnya...ktorg bersyukur sbb mak abah aku suka menanam...sayur n buah-buahan ade je kt umah aku....jadi aku nk tunjukkan pokok n buah dragon fruit kat rumah aku...

mlm sblm balik umah

Posted by [ Z U L I E ] 11:04 PM, under | No comments


keadaan meja study aku yg selerak..hehe


Arini semua ramai yg balik..aku gak yg x balik lg...memandangkan arini mlm akhir b4 balik phg,aku pn g la TESCO utk berbuka puasa...mkn nasi kandar...pusing2 TESCO...hujan la pulak malam ni..balik2 bilik terus mand n smbhyg isya'...proses membasuh baju la pulak lepas tu..banyak tu...dengan penuh kesabaran aku m'basuh dgn tekun..hahah.....abis basuh terus main internet n dgr radio...tu la hobi aku setiap hari...


ramai dh kwn balik raye.....

Posted by [ Z U L I E ] 1:44 PM, under | No comments

esok jumaat, cuti...so, ramai yg balik raya ptg ni..abis kelas lak awal arini..kol 1..abis kelas td,salam la ngn pensyarah Ecosystems and Biodiversity ktorg, Pn.Azilina n Pn. Halizah........aku ni gk yg x balik2 lg...esok mlm br balik..tunggu abg aku abis kerja..perjalanan ktorg buknnye dekat..penang ke raub,pahang tu.............xpe lambat balik pn..janji beraya kt kg.bdk2 Terengganu n Kelantan balik malam ni naik bas shutter.best la..lega la roomate aku balik esok.Tp,die la yg balik dl dr aku..tinggal la aku sorg..huhu..x sabar nk tunggu hari ESOK!!!!

budak kelas aku...4 sned 1

Posted by [ Z U L I E ] 2:05 AM, under | No comments


macam2 aksi




ms kelas Teknologi Maklumat ( TM )




aku ngan fariezza ms kelas seni




4 sned 1


Dah pukul 2 pagi...xdpat nk tdo..ape lg..on9 la..report SBE kene anta esok ( Kelab n persatuan )..lega la aku dh siap..printer lak x wat hal..Baik sungguh printer ni ngn aku...ntah mcmne la tibe2 dpt idea nk cite pasal keas aku..4 sned 1..bukan kelas budak sek...ktorg ni bakal guru..ceh,going to be a teacher..science teacher???cannot believe it?better u all believe it...xramai pn dlm sekelas..18 org je..happening..kursus aku ni 5 taun setengah..so,lame la ngn diorg..lebih lame ngn kwn2 sekolah menengah...9 lelaki,9 perempuan..mmg lawa no...mcm2 jenis perangai budak kelas aku ni...ade yg kecoh,ade yg ske gelak n mcm2 lg la..tp smua ok2...ada la gamba budak2 kelas aku yg au nk tunjukkan ni......

Wednesday, September 16, 2009

shopping raya

Posted by [ Z U L I E ] 11:22 PM, under | No comments


Hari ni dh 16hb September 2009...puasa yg ke 26...dh nk raya!!!sronoknya...org smua cbuk beli tiket sebulan sebelum raya...aku ni x beli tiket pn..huhu..dh la penang n phg bknnye dekat..aku ni klu balik kene la transit kt kl dl..coz xde bas terus..leceh tol...alamak,lari tajuk la plak..hahah...raya ni aku shopping sakan...mcm2 aku beli...duit pn pokai..huhu...tu la akibatnye bl rambang mata...bj,tdg,selendang,gelang dll....smua aku beli...kalah org bekerja..hahhaha...tp xpe la..aku puas hati...mayb pasni krg dh nk beli benda2 ni...arini g shopping ngn kwn2 kt Sg.petani...sj jalan2..dh la panas terik..puasa lak tu..sabar je la....bknnye ckit org jual brgn raya....banyak!!!!rambang mata...xde la murah sgt...cekik darah ade gak...punya la penat berjalan...tp ade la gak aku beli barang arini....mmg sgt letih arini...xtido langsung...............ape2 pn,shopping raye kene berpada2 gak.jgn sampai tiket pn x dpt nk beli..sbb shopping byk sgt..hhaha

Related Posts with Thumbnails

Tags

Blog Archive

Archive