Selamat mengunjungi ke Laman Blog Kami.. Kami amat mengalu-alukan kehadiran anda ke Laman Blog Kami...

Wednesday, April 28, 2010

neutral

Posted by [ Z U L I E ] 11:28 AM, under | No comments

Neutral??
mood aku hari ni neutral..sedang-sedang je
hari ni ade perhimpunan bulanan kt gelanggara..
duduk kt gelanggara ngn kawan baik aku nurul fatin ramli dan seow lee fern
hari ni ade kempen nilai-nilai murni
mcm2 persembahan yg dibuat..
kelakar pun ade
bagus juge utk aku tersenyum dan ketawa di awal2 pagi
kita sbg manusia dilahirkan dengan pelbagai bakat
mutiple intelligences
pastu ade kelas bi..tunggu punya tunggu, class cancel la pulak..kene cari kelas replace la pulak..huhu
pastu g makan..xberapa selera
pastu ade kelas earth and space..tp kelas itu juge tiada..
maksudnye hari gi untuk perhimpunan bulanan je
kol 2.30 nanti ade kelas PJ..
pada waktu yang sama pukul 3.00 prtang tu ade hari terbuka kolej kediaman..
lelaki boleh ke asrama perempuan dan sebaliknya
apa motif ini semua pun..tak berapa pasti..
ape2 pun semua ni membuatkan aku bersemangat kemas bilik..hehe
kerja banyak sebenarnya, tapi tak bersemangat...
itu je yang aku nak cerita hari ni...
ZULIYANA...semangat!!


Saturday, April 24, 2010

WEDDING

Posted by [ Z U L I E ] 10:29 PM, under | No comments

keluarga pengantin perempuan
SELAMAT PENGANTIN BARU
SEMOGA BERBAHAGIA


WEDDING???
siapa yang kahwin??
siapa??siapa??
yang penting bukan aku..haha
sebenarnya hari ni aku g majlis wedding kakak kawan sekelas aku kt kulim
rumah suami kawan kakak aku
kawan aku namanya, nadiya bt khalik
kami semua konvoi ke kulim
6 kereta semuanya kalau x silap..
dah lama x g majlis wedding
aku naik kereta ngan fuad
kat bawah ni ade gambar yang sempat kami ambil semasa ke kulim

ini la kereta yang membawa aku n kawan2 ke kulim
tuan punya kereta: fuad b jahaya
penumpangnya: fatin ( awek en.fuad), aku n lee fern

thanks PGE 3350

sebahagian daripada kami

peace no war! sangat suke gambar ni

bakal pengantin yang paling hot fuad + fatin
aku jadi pengapit bakal pengantin..hehe



aku..saje2
sorang je..tunggu someone

kami..yang fotogenik
bergambar saja
di mana ada kami..di situ ada kamera..hehe


Friday, April 23, 2010

penangan FACEBOOK

Posted by [ Z U L I E ] 11:14 PM, under | No comments

adakah anda memiliki account facebook?
bagi seorang pelajar, kebanyakannya ade facebook
kalau dulu famous dgn friendster, hi5, myspace and so on
but now, the famous one is FACEBOOK

contoh facebook saya:


bagi orang yang slalu dgn laptop + internet..mereka mesti buka facebook
seronok sgt ke facebook tu??
jawab!
sesiapa yang ade facebook tau bagaimana penangan facebook pada pelajar dan semuanya
bukan setakat pelajar yang ada, yang dh bergelar nenek atau atuk pun ade..yang baru sekolah rendah pun ade..
advance betul manusia zaman sekarang
power la
facebook ni ade baiknye juge..
dapat berkenalan..
dapat jumpa balik dengan kawan2 sekolah rendah + menengah + plkn + matrix + maktab + u dan banyak lagi la..malas nak taip banyak2
tapi ade jugak yang ambil kesempatan untuk mengumpat + mengutuk + memfitnah orang melalui laman facebook..
bagus ke kalau macam ni????tak bagus langsung ok!
ada yang menyamar
ade yang terpedaya
bukan semua yang ada dalam facebook tu betul
kena pandai2 la
ada orang yang baru bangun tidur, dgn x mandi + x gosok gigi..terus buka internet dan tekan laman facebook
begitu sekali penangan facebook pada zaman sekarang
ada yang kata 'facebook la kegemaran aku"
harap2 kita x abaikan pelajaran walaupun kita sibuk berfacebook sama2 kita berusaha!

Monday, April 19, 2010

berkorban..

Posted by [ Z U L I E ] 8:49 PM, under | No comments

senyum sokmo ok!

Entry kali ni pasal berkorban
bukan hari raya korban k..bukan korban lembu
tapi ini pasal berkorban
pernah ke anda semua berkorban
sebenarnya berkorban ni subjektif
terdapat banyak cara kita berkorban
ada yang nyawa, harta, duit dan sebagainya
berkorban demi mak ayah yang membesarkan dan mendidik kita berkorban demi cita-cita berkorban demi orang yang tersayang berkorban untuk kesenangan orang lain
berkorban
berkorban
seseorang yang banyak berkorban demi keluarganya adalah seorang yang tulus
aku sangat respect mereka
bukan mudah nak mencari isan seperti mereka
mungkin 10 dalam 1000
mungkin!
apa yang aku tahu, apa yang aku belajar daripada seseorang
hidup cuma bersederhana
tak perlu berlebih-lebihan
tak perlu menunjuk-nunjuk
tak perlu bermegah dan riak

cukup la sekadar bersyukur dengan apa yang kita ada



Sunday, April 18, 2010

kembali ke alam pelajar

Posted by [ Z U L I E ] 7:39 PM, under | No comments

Xtau la nak kata entry ni seronok atau x..hehe
kembali ke alam pelajar..itu lah entry aku untuk senja ni
tibe2 terfikir
setelah sebulan aku bergelar Teacher Zulie
sekarang aku bergelar pelajar
akan melalui hari2 seorang pelajar..pergi kuliah, buat assignmnets, discussion, presentation and so on
so many things to go through but, we have to pass it
sebulan pergi ke sekolah mmg membawa seribu kenangan
mmg ade pahit manisnya, turun naiknya
walaupun aku tidak pernah bercita-cita untuk menjadi cikgu, tp mungkin itu sudah tertulis
aku redha
mungkin semua ini akan mendewasakan aku

aku bersama 2 orang anak muridku..tahun 3 Mutiara..Adlina, terima kasih untuk kad nama yg kamu bagi..terharu teacher..teacher akan simpan kad itu..kamu semua belajar sungguh-sungguh


gambar ni ialah aku bersama sebahagian murid tahun 5 Nilam..kelas pertama
aku ajar PJ..mengajar setiap rabu dan khamis..semangat betul mereka nak bermain..


thanks for the present..present tu mursyid yang bagi
budak lelaki yang comel ni..snagat kemas balutan present tu
murid tahun 3 Mutiara
teacher sayang kamu semua


semasa hari terakhir..pada awal pagi..sebelum bunyi loceng
belajar sungguh-sungguh
jangan main2 masa belajar
murid Tahun 4 Delima
kelas membawa banyak kenangan kepada teacher


ok, ni bukan kelas yang aku ajar..ku cuma relief..tapi setiap minggu mesti kene relief kelas ni untuk 2 masa..
sebab tu mereka dh kenal aku..5 Delima


begitu kejam...

Posted by [ Z U L I E ] 1:14 PM, under | No comments

Baru je lepas baca harian metro..
tertarik dengan 1 berita ni
begitu kejam manusia
sampai begitu sekali perbuatannya
ini adalah sebahagian keratan akhbar yang dibaca tadi
fikir-fikirkan lah...

Ibu hamil dibunuh

Oleh NAZARALI SAERIL
nazarali@hmetro.com.my
2010/04/18
E-mel  Artikel Cetak  Artikel Tanda  Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen  Artikel

KUALA LUMPUR: Seorang ibu yang mengandung dibunuh dan dipijak sehingga janinnya berusia 12 minggu terkeluar dalam kejadian di kawasan rekreasi Taman Tasik Perdana, di sini.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Muhammad Sabtu Osman, berkata berdasarkan maklumat, mangsa dijerut dengan sapu tangan yang dipintal dan dimasukkan kayu.


“Polis turut menemui kesan pijak pada perut mangsa dan mungkin ini menyebabkan janin berkenaan terkeluar,” katanya.


Menurut beliau, mangsa dipercayai wanita berbangsa India melalui manik subang yang ditemui terlekat di kolar bajunya.


Katanya, mangsa berusia lingkungan 30-an dan dipercayai mati antara lima hingga enam hari lalu berdasarkan keadaannya yang berulat.

“Dia memakai jam jenama Omega dan bajunya pula sudah reput. Fizikalnya berambut ikal serta panjang. Selain itu, polis menemui topi keledar bersebelahan mayat.


Kenapa jadi seperti ini??

tidak berhati perut ke??

kejam!sangat2 kejam..xde belas kasihan ke??

kembali ke rahmatullah

Posted by [ Z U L I E ] 12:56 PM, under | No comments

Setiap manusia yang hidup, pasti akan menemui ajal
setiap yang ada, pasti akan pergi
begitulah lumrah kehidupan
al-fatihah buat ayah Mohd Rafaie Shakra b. Abdul Rahman yang telah kembali ke rahmatullah semalam
takziah
sabar
tabah
itu yang dapat diungkapkan
banyakkan berdoa
moga arwah ayahnya dicucuri rahmat
dan ditempatkan bersama orang2 yang beriman

Amin

Saturday, April 17, 2010

movie movie

Posted by [ Z U L I E ] 5:20 PM, under | No comments

kelakar + menarik

Hari ni hari Sabtu
pagi td exam kepegawaian olahraga
ade 100 soalan..5 bahagian
mencabar gak la soalan tu bg yg x baca mcm aku ni..hehe
tp xkisah la..harap2 lulus
semua yang lepas
ape lagi g jalan la
tengok movie
xtau nak tengok ape..
so tengok je cerita When in Rome
menarik gak ceritanyasuke tengok girl ni..

kelakar xtahan nak ketawa menarik..suke!
cerita itu pun sejam setengah je rasenye..kalau x silap..memang x silap pun
pas pusing2, balik la
tapi aku puas hati..
practicum dh abis exam olahraga dh habis
belajar je yang xkan habis2 sampai la ke liang lahad
Zulie...insaf lah kamu..
sebulan lebih je lagi nak bulan 6..
ape yang aku counting ni..hehhe
nanti kite jumpe lagi

exam kepegawaian !!

Posted by [ Z U L I E ] 12:42 AM, under | No comments

Hari ni hari akhir aku kt SK Mutiara Perdana
akhir bergelar guru practicum utk sem ini
tapi aku bukan na cerita pasal jadi guru practicum
tapi cerita pasal exam
exam KOAM
exam kepegawaian

dah la xmasuk kelas untuk sebulan
tak tau nak baca apa
tggl berapa jam je lagi nk exam
kol 9 hingga 10.30 pagi
byk nak kene baca
tapi mane sempat
banyak tu
aku berserah je
harap2 lulus
doakan ye!
sekarang kau berasa sangat2 mengantok
dah berapa kali tdo
masih mengantok!TIDAK
k la, kejap lagi nak tdo

Thursday, April 15, 2010

Thanks for the presents

Posted by [ Z U L I E ] 7:12 PM, under | No comments

Thanks for the presents
itu yang dapat aku katakan pada anak murid aku yg bagi hadiah kat aku
sebenarnya aku sangat2 x sangka akan dpt something dr anak murid
ye la, biase je aku mengajar
entah2 x best..huhu
tp, ape2 pun terima kasih pada murid-murid 4 Delima yang ade bagi hadiah kat Teacher
Teacher akan ingat
walaupun hadiah yang simple, tp bermakna
kamu memang nakal
macam2 kerenah kat dalam kelas ble Teacher mengajar
begitu juge mase cikgu-cikgu lain
memang mencabar dapat kelas kamu ni
tapi ade yang menariknya
sempat juge aku bertangkap gambar dengan murid-murid aku
semangat semuanya
sempat juge aku bagi something pada semua anak murid aku
harap semua gunakannya
bile hari-hari akhir macam tadi Teacher ade denda 2 orang suruh berdiri kat penjuru depan
bukan Teacher sengaja, tapi ade sebabnya
harap semua ambil pengajaran
sayang kamu semua

muka ceria anak-anak muridku..baru je abis kelas


peace! bulu ayam yg Barul pegang tu sangat bermakna rupenye


gambar bersama Teacher..berhimpit2..dah la budak2 ni lasak..haish


Teacher Zulie yang kat belakang..macam2 la kamu ni

Inilah sebahagian gambar anak muridku
4 delima 2010 in memory
tadi la last mengajar Science
lepas ni kamu jumpe la ngan guru Sains kamu yg sebenar
Semoga Berjaya!!


dapat SURAT CINTA..

Posted by [ Z U L I E ] 2:48 PM, under | No comments

Dapat surat cinta??
aku pernah ke dapat surat cinta??
x pernah pun
tapi hari ni aku dapat 2 surat cinta
2 surat cinta daripada 2 org anak murid aku..perempuan
namanya Farihatul dan Natasha..murid darjah 3 Mutiara
Aku cume masuk kelas diorg sekali seminggu utk 1 jam..
terkejut gak dpt surat cinta dr diorg ni
x sangka
ye la ingat xdpt ape2 dr anak murid
siap ade yg bg no phone mak die n nama mak lg tu..hee..comel
buat semua anak murid..cikgu SAYANG kamu semua
semoga kamu belajar bersungguh2
ini lah surat cinta yg aku maksudkan...

daripada Farihatul
THANKS.. sangat2 sweet


cikgu zulie ( aku ) dan farihatul..lawa la gambar ni


surat cinta yang pertama daripada Farihatul


surat cinta yang kedua..daripada Natasya


cikgu sayang kamu juge..

itu kisah untuk ape yang terjadi hari ni
macam2 yg terjadi
kalau ade mood dan masa, akan cerita lagi
ok la setakat ni je dulu
letih + mengantok...zzz









Tuesday, April 13, 2010

No patient??

Posted by [ Z U L I E ] 7:10 PM, under | No comments

wah..entry..no patient tu
x sabaq dh bak kata orang utare
sedar sx sedar dh hampir 4 minggu aku bergelar seorang guru practicum dan mengajar di sekolah rendah
bkn sng utk bergelar guru ni
dgn perangai budak2 sek ren yg hebat..sangat menguji kesabaran
contohnye kelas yg aku dpt..
sape yg 1 practicum ngn aku tau la..tp,aku x kisah la
tinggal lg 3 hari je aku practicum
pastu dh g kelas mcm biase
jn lupe zulie..kene siapkan portfolio practicum
hari ni hari terakhir aku mengajar 2 kelas budak darjah 3..
2 2 kelas tu menarik
tp 2 2 kelas tu x pernah aku dpt ble kene observe
mst kene observe mase aku ngajar kelas yg "baik " itu..sabar je la
td ade seorg bdk darjah 3 bg aku something..
sedikit touching la aku dibuatnye..sempat gak aku amik gamba ngn die..
THANKS...belajar elok-elok..itu la yg aku sempat ungkapkan
xpe..ade mase boleh jumpe lagi
lg 3 hari..
so, zulie..tingkatkan semangat anda!!

Saturday, April 10, 2010

sudah kenyang..ikan bakar

Posted by [ Z U L I E ] 2:57 PM, under | 2 comments

Salam..
saya sudah kenyang
makan dengan penuh berselera
makan lauk apa??nk tau ke??saya makan lauk IKAN bakar
gambar hiasan: ikan bakar yg saya makan td lagi sedap..yummi

lama dh x mkn lauk ikan bakar
sedap hingga menjilat jari..hahah
licin saya makan
someone belikan untuk saya yg berada di dalam hostel..
apa lagi terus mkn dekat dlm bilik la..walaupun cuma minum air masak..*elok utk kesihatan
ade org kata mkn ikan bakar ni elok..mksdnye mknan yg berbakar..mungkin..anda boleh pertikaikannya
ramai gak kawan2 keluar hari ni..maklum la hari Sabtu..
x kisah la..
yang penting,saya sudah kenyang
thanks a lot

windu

Posted by [ Z U L I E ] 10:48 AM, under | No comments

senyum~~saya harus senyum
ceria walau ape pun jd
sejuk hati ble tgk gambar ni
cute..suke sgt!!keep smiling zulie

saya windu nk balik rumah
nk balik Raub, Pahang
lame dh x balik
dah la cuti lambat agi..bulan 6 tu~~
teringin nk makan mcm2 ble balik umah nnt
nak balik rumah
call je
xpe zulie..bertahan..
sabar
i know you can do it
jgn risau
pasti balik
nk makan favourite foods

welcome back..i like it

Posted by [ Z U L I E ] 10:18 AM, under | No comments

kami guru MALAYSIA..hehe..guru-guru praktikum..semasa mesyuarat PIBG
dari kiri: ikhram, kak dila, me, ying ying, hafizuddin

salam..pembuka bicara dengan mengukir senyuman~~i like it lame btol saya x buka blog sibuk??sedikit sibuk...sedikit??xtau la nk cakap macam ni rindu nk tulis something kat blog ni

semasa mesyuarat PIBG kali ke 8
bersama syafa yg SBE selama seminggu~~


with ying ying~~seronok kawan ngn ying ying


semasa kempen PROTEX..dpt sabun free 1..hehe..suke
dari kiri: ikhram, me, munis, hafizuddin


saya..ade perbezaan x??haha..sambil bw buku rekod


sbnrnye, skrg ni tengah praktikum selama sebulan
praktikum dekat SK Mutiara Perdana, Bayan Lepas, Pulau Pinang
sekarang dh masuk 3 minggu praktikum..cuma tinggal seminggu je..x sabar nk habis..hehe
byk yg perlu dilakukan utk praktikum ni
byk yg saya belajar
sekolah tu pun menarik..murid-murid lebih kurang seramai 1100 orang
saya mengajar subjek Sains bagi Tahun 3 dan Tahun 4 manakala subjek PJ untuk Tahun 5
k la..saya ade kerja nak buat jap..nnt pulak saya bercerita..ada beberapa gambar yg dapat saya kongsikan kt atas tu~~love u all


Related Posts with Thumbnails

Tags

Blog Archive

Archive