Selamat mengunjungi ke Laman Blog Kami.. Kami amat mengalu-alukan kehadiran anda ke Laman Blog Kami...

Thursday, May 26, 2011

C.U.T.I aka H.O.L.I.D.A.Y

Posted by [ Z U L I E ] 11:06 AM, under | 2 comments

Salam..
cuti sudah bermula..yesterday was my last paper..all done!
so, now..it's time for holiday!!!
At this moments, many of my friends were already at their sweet home..and I..still in the lovely hostel~~sigh
not ready yet..still have something to finish..
so quiet~~
listening to the radio
it's ok, tonight is my time to be a traveller..travel from penang to pahang..
pray for me~~
ok, i want to pack my things....
hope to see you soon..HAPPY HOLIDAY..

Sunday, May 22, 2011

PENANG..aka Pulau Pinang..Nana Tanjung mai lagi!

Posted by [ Z U L I E ] 6:22 PM, under | 2 comments

Salam
Pulau Pinang
di Gelugor
sekarang ni minggu exam..
xbyk pun paper..2 je..tp ade gap
1 paper dah abis jawab
tinggal 1 lagi, Rabu ini..
doakan moga dipermudahkan ye..=)THANKS

Pulau Pinang..
ini gambar2 yang aku ambil semalam..21/5/2011
Ini gambar bagi Pulau Pinang episod 1..
biarlah gambar ni yang menceritakan segalanya~~












Mai Penang
Mai Tanjung
Pi mai pi mai tang tu~~=)

Saturday, May 14, 2011

How to upload files into blogger?

Posted by [ S H A Z ] 11:58 AM, under | No comments

Salam..hari ini saya akan berkongsi ilmu bagaimana kita hendak upload segala jenis file dalam blog anda..setelah banyak kali saya googling dalam net, kebanyakan ramai yang tertanya2 bagaimana nak upload file dalam blog dan cara yang biasa digunakan ialah googlepages..kelemahan googlepages adalah pada kapasiti simpanannya iaitu hanya 100mb sahaja.jadi, saya memperkenalkan software Dropbox

Apa kelebihannya?
  • Dropbox mempunyai kapasiti 2gb - 100gb
  • Kapasiti 2gb percuma dan boleh tambah kapasiti pada bila2 masa
  • Verified by: Thawte Consulting cc (jadi keselamatan data dan laman web ni boleh dipercayai)
  • File yang disimpan boleh berkongsi dengan diri sendiri, rakan2 saja atau sedunia.
  • File yang diupload boleh dimuat turun pada kelajuan penuh.
  • File yang diupload boleh diakses secara offline dalam pc atau laptop kita.
  • Dropbox boleh diakses menggunakan handphone Iphone, Ipad, blacberry dan android.
  • Lain2 kena explore sendiri la.

Klik link dibawah untuk mendaftar..
KLIK SINI  


ps: tutorial akan diberikan selepas selesai install software Dropbox

long time no see

Posted by [ Z U L I E ] 10:02 AM, under | No comments

Salam..for my entry ( long time no see )
it's true right?
it's almost 2 months i do not update any story for my blog..oh my sweety blog, i'm so sorry..i'm quite busy and don't know why i do not want to open u even i always online..=(sorry.
i just finished my third practicum..

it's really awesome experience that i cannot buy it~~miss them
so, today i do not want to talk or write too much..
let's the pictures below elaborate and explain my feelings~~


last day at school..drink together..."terima kasih sbb tolong teacher angkat barang~~"


hasil sendiri bersama rakan..mural paling besar pernah buat..free hand semuanya~~


during kem bestari solat..became an ustazah..hehe..ajar niat solat


during jamuan perpisahan 5 Budiman. I never enter or relief or teach these pupils..but i can remmeber name of some of them.thanks for those pupils that gave me flowers and present~


During larian merentas desa..really remember this moment..i did the merentas desa by cycling the pupil's bicycle..

Related Posts with Thumbnails

Tags

Blog Archive

Archive